احمدی، س.، (1387)، بررسی مراحل جنینی و لاروی ماهی بنی، پایانامه کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات استان خوزستان ، صفحات 1 تا 3.
2. حسیننژاد، ف، (1378)، تغییرات کمی اسیدهای چرب در مراحل نمو اولیه ماهی آزاد دریای خزر، پایانامه ی کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، 76 صفحه.
3. حسینی، ف.، (1390)، بررسی تغییرات اسیدهای چرب در طی مراحل اولیه ی تکامل ماهی سفید دریای خزر(Rutilusfrisii kutum). پایانامه کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، 75 صفحه.
4. کردانی، ا.، (1389)، بررسی تغییرات کمی اسیدهای چرب در مراحل نمو جنینی ولاروی ماهی بنی(Barbus sharpeyi)، پایانامه کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات استان خوزستان، 103 صفحه.
5. کاهکش، ب.، یاوری، و.، اسکندری، غ.، محمدی، غ.،(1389)، اثر وزن و طول مولدین ماهی شیربت (Barbusgrypus) روی تولید مثل و رشد بچه ماهی تا مرحله انگشت قد، مجله علمی شیلات، سال نوزدهم، شماره 2، تابستان 1389.
6.Abi-Ayad, S. M.E.A., Melard, C., Kestemont, P., (1997). Effects of n-3 fatty acid in Eurasian perch (Perca fluviatilis) brood stock diet on egg fatty acid composition and larve stress resistance.Aquaculture. 5, 131-133.
7. Abi-Ayad,S.M.E.A., Melard, C., Kestemont, P.,(2000). Dynamics of total lipids and fatty acid during embryogenesis and larval development of Eurasiam perch( Perca Fluviatitis). Fish physiology and Biochemistry. 23, 233-243.
8. Abi- Ayad,S.M.E.A, Boutiba, Z., Melard, C.,(2004). Dynamics of total body Fatty acids during early ontogeny of pikeperch (Sander Lucioperca) larvae. Fish physiology and Biochemistry, 30, 129 – 136.
9. Bell, J.G., Castell, J.D.,Tocher, R.G., MacDonald,F.M. Sargent, J.R. (1995). Effects of different dietary arachidonic acid: docosahexaenoic acid ratios on phospholipids fatty acid compositons and prostaglandin production in juvenile turbot ( Scophthalmusmaximus). Fish physiol.Biochem, 14, 139- 149.
10. Coad , B.W. (2002). The Fresh water Fishes of Iran. The Academy of Science of the Czech Republic, Bran ,pp: 5-19.
11.Di Costanzo, G., Florentz, A., and Leray, C., (1983). The brush border membrane of trout intensive: influence of its lipid composition on ion permeability, enzyme activity and membrane fluidity.mol. Physiol. 4, 279-290.
12. Farhhoudi, A., Abedin-Kenari,A. M., Nazari, R.M., Makhdoomi, C. H. (2011). Study composition, lipid and fatty acid profile during larval development in Caspian sea carp (Ciprinuscarpio). Journal of Fisheries and Aquatic Sciences., 6(4),417-428.
13.
Firestone, D., (1989). Official methods and recommended practices of the American Oil Chemists' Society (4
th ed.). Champaign: American Oil Chemist Society Press.
14. Folch , H. Less , M. Standley , H.A., (1957 ). A simple method for isolation and purification of total lipids from animal tissues journal of biological chemistry 266,497-499.
15. Gunasekera, R.M.,Desilva,s.s., and Ingram,b.a.,(2002).Chemical changes in fed and starved larval trout cod, Maccullochell amacquarensis during early development.fish physiol.Biochem.25, 255-268.
16. Henderson,R.J and Sargent,J.R.(1985). fatty acid metabolism in fish.In: nutrition and feeding in fish.Blackwell Sciences Ltd.,Oxford, 349-364.
17. Ishizaki, Y., Masuda, R., Uematsu, K., Shimizu, K., Arimoto, M. and Takeuchi, T. (2001). The effect of docosahexaenoic acid on schooling behaviour and brain development in larval yellowtail.Journal of Fish Biology. 58, 1691-1703.
18. Mourente, G. and Tocher, D.R. (1992). Effects of weaning onto a pelleted diet on docosahexaenoic acid (22:6n-3 ) levels in brain of developing turbot ( Scophthalmusmaximus L. ). Aquaculture 105: 363- 377.
19. Mourente, G., Vasquez, R., (1996). Changes in the content of total, lipid classes and their fatty acids of developing eggs and unfed larvae of the Senegal sole ( Soleasenegalensis). Fish Physiol. Biochem. 15,221- 235.
20.Sargent, J.R., (1995). Origins and functions of egg lipids: nutritionalimplications. Inbromage, N.R., Roberts, R.J. (Eds), Broodstock management and eggs and larval qulity.Blackwell science,London,pp.353-372.
21. Sargent,J., McEvoy, L., Estevez, A., Bell, G., Bell, M., Henderson, J., Tocher, D., (1999). Lipid nutrition of marine fish during early development: current status and future directions. Aquaculture 179, 217- 229.
22. Springate, J.R.C., Bromage, N.R., (1984). Broodstock management. Fish farmer, 7, 30- 31.
23. Van Der Kraak, G., Biddiscombe, S., (1999). Polyunsaturated fatty acids modulate the properties of the sex steroid binding protein in goldfish. Fish Physiol. Biochem. 20, 69- 74.
24. Watanabe, T., (1993). Importance of docosahexanoic acid in Marin Larval fish. Journal of World Aquaculture Society. 24, 152- 161.
25. Zengin, H., Akpinar, M.A., (2006). Fatty acids composition of Oncorhnchusmykiss during emberyogenesis and other developmental Aquaculutre. 29, 61-71.